Gå til hovedindhold
Klima
Miljø

Havvandet truer, og det har betydning for, hvor vi bygger

Min mening

Foto: Colourbox

17. 03. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Admin User, umbraco@cabana.dk

I Danmark har vi længe kun været fokuserede på reduktioner af CO2 og andre klimagasser, når vi har talt om klimaændringer. Men vi er nødt til i langt højere grad også at have fokus på at tilpasse samfundet til de ændringer af klimaet, vi har set og er sikre på, vi vil opleve i fremtiden. For det vil påvirke vores dagligdag, vores økonomi, samt vores natur og miljø. Ved at tænke langsigtet kan vi afbøde de værste konsekvenser og faktisk også mindske udledningen af drivhusgasser.

Den nyeste IPCC-rapport fremhæver fem trusler, som fremover kommer til at påvirke Europa i hidtil uset omfang på grund af klimaændringer. Tre af disse rammer især det sydlige og sydøstlige Europa. Det er hedebølger og andre påvirkninger af vores sundhed, det er mangel på vand, som allerede er et enormt problem i nogle storbyer, og det er faldende fødevareproduktion. Den fjerde trussel er fælles for hele Europa – vi er nødt til at passe på vores økosystemer. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her