Gå til hovedindhold
Udland
Klima
Natur

Vi må ikke miste det grønne håb

Klimaudfordringen kan synes så stor og uløselig, at det kan være svært at holde gejsten. Svaret er at dyrke fællesskaberne og kulturen, og her kan kommunerne spille en stor rolle, lyder det fra Elsebeth Gerner Nielsen, der er formand for Danmarks UNESCO-nationalkommission.

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

17. 03. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Mads Brandsen

Temperaturerne stiger, og hvis vi ikke sætter en streg i sandet og bremser stigningerne, ender vi med uoprettelige skader på klimaet, som vil føre til alt fra skovbrande over truede arter inden for flora og fauna til massive flygtningestrømme. Vi skal blive bedre til at genanvende vores materialer, skære ned på de fossile brændsler og vores forbrug i det hele taget.

Det er virkeligheden, og det kan forekomme umuligt at forsøge at gøre noget for at imødegå den. Og så bliver det svært, pointerer Elsebeth Gerner Nielsen, der foruden at være selvstændig også er formand for Danmarks UNESCO-nationalkommission.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her