Gå til hovedindhold

Indhold

Jeg er født med et Duracell-batteri i. Når det først er tændt, så kører det

Ledelse
KL
Valg

Over 1.600 deltagere var samlet til Kommunalpolitisk Topmøde i midten af marts. For Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) var det dog ikke kun gensynsglæden, der fyldte, ved det første fysiske topmøde i tre år. Det var nemlig også på topmødet, at han blev genvalgt som formand for KL.

Åbne arme – med eller uden lovhjemmel

Ukraine

Krigen i Ukraine kommer tæt på rundt om i lokalsamfundene. De kommunale systemers smidighed og civilsamfundets hjælpsomhed får modtagelsen af tusinder af flygtninge til at fungere. Regler må bøje sig for nødvendighed, og personligt engagement tager over. Det oplever blandt andet Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen (V) hjemme på gården.

Kommunerne skal forhandle økonomi i krigens skygge

Ukraine

Putins invasion i Ukraine har også ændret dansk økonomi, og derfor kan økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen i højere grad komme til at handle om forventningsafstemning end kroner og øre.

Skal Danmark have atomkraft?

Klima

Delte meninger om atomkraft i Danmark

Borgmestre vil have tydelig forventningsafstemning med Christiansborg

Der er for store forventninger til den service, kommunerne kan levere, mener flere borgmestre, som efterlyser en mere tydelig forventningsafstemning i forbindelse med økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen. De økonomiske konsekvenser af krigen i Ukraine mærkes også i kommunerne, der håber på kompensation fra regeringen.

Ét område er ramt af den perfekte storm

Sundhed

Det specialiserede socialområde udfordrer i høj grad stadig kommunernes økonomi. Borgmestre håber, at Christiansborg vil være med til at tage ansvar for de økonomiske udfordringer.