Gå til hovedindhold

Indhold

Strukturreformen er blevet teenager, og den har ikke skadet lokaldemokratiet

Lås ikon
Demokrati
Lokaldemokrati

En evaluering af kommunalreformen maner bekymringerne i jorden: De nye kommunegrænser har ikke skadet lokaldemokratiet. Det betyder dog ikke, at man kan læne sig tilbage og regne med, at lokaldemokratiet passer sig selv, advarer forskere.

Ny minister vil sikre nærheden

Lås ikon
Borgerinddragelse
Lokaldemokrati

Velfærdsstaten skal være tæt på borgerne, uanset hvor de bor, lyder det fra indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen (S). For selv om lokaldemokratiet trives, har det haft store lokale konsekvenser at lægge kommuner sammen, mener han.

Tilliden til borgmestrene falder – og mistilliden kan ramme som en storm

Lås ikon
Borgerinddragelse
Demokrati
Lokaldemokrati

Coronahåndtering, samfundstrends og skandalesager lyder eksperternes forklaring på, at ny undersøgelser viser, at færre danskere har tillid til deres borgmester. Fredericias borgmester Steen Wrist (S), der selv har stået i en tillidskrise, mener ikke, der findes noget quick fix. Men mere og bedre borgerinddragelse kan styrke tilliden, mener eksperter.

Folkeskolens smertensbarn

Lås ikon
Uddannelse

10. klasse har i årenes løb været omdrejningspunkt for diskussion, og udfaldet har aldrig helt været, hvad man forventede. Nogle vil have den ud af folkeskolen, andre vil rette den mere mod erhvervsuddannelser, og de sidste vil noget helt andet. Nu er folkeskolens smertensbarn igen i det politiske søgelys. Hvis 10. klasse skal lykkes i dag, bliver det ifølge eksperter ikke med et ensidigt fokus og et enten eller.

10. klasse skal give eleverne afklaring

Lås ikon
Uddannelse

.

Kommunernes nye buzzword

Lås ikon
Borgerinddragelse
Lokaldemokrati

Flere og flere kommuner arbejder mere og mere med borgerinddragelse. Men skal det lykkes at engagere borgerne og få et konstruktivt samarbejde, skal kommunerne gøre sig nogle strategiske overvejelser på forhånd. Ellers kan det give bagslag.