Gå til hovedindhold

Indhold

"Jeg prøver at parkere skolelukningerne lidt ude på siden for at se, om vi kan blive enige om resten"

Budget
Økonomi
Byråd

For Slagelses borgmester Knud Vincents (V) var forhandlingerne om budgettet for 2023 kulminationen på længere tids forberedelser. Nu hvor byrådet har vedtaget budgettet, fortæller han om de dage i september, hvor 21 ud af 31 byrådsmedlemmer blev enige om at spare 323 millioner kroner.

Krisen har ramt: "Vi er ikke i tvivl om, at det kun bliver sværere"

Budget

Den svære økonomiske situation kan mærkes i kommunerne, hvor tunge beslutninger og store besparelser har stået i kø i forbindelse med budgetlægningen. Udfordringerne er langt fra slut, og borgmestre forudser endnu flere borgere, der bliver ramt på pengepungen og retter deres frustrationer mod kommunerne.

Et valg mellem varme hænder og varme radiatorer

Økonomi
Budget

Kommunernes udgifter til energi er eksploderet. Ud over at skrue ned for varmen har man flere steder følt sig nødsaget til at slukke gadelygterne, sænke temperaturen i svømmehallerne og endda holde lukkedage på rådhuset. Det kan ifølge eksperter gøre en forskel på kort sigt, men en mere effektiv udnyttelse af varme og el i kommunernes bygninger kan sikre de største besparelser.

Den økonomiske virkelighed

Økonomi

Den økonomiske virkelighed er en helt anden, end den var for få år siden. Krise på krise har kostet dyrt, og FN vurderer nu, at verden er på vej mod en global recession. Danske Kommuner giver her et overblik over den økonomiske situation.

Trængte danskere presser kommunerne

Økonomi

Økonomisk pressede danskere henvender sig i stigende grad til kommunerne for at få hjælp til at betale regningerne. Den historisk høje inflation er en bombe under økonomien i de mest udsatte familier og kan resultere i en bølge af udsættelser og børnefattigdom.

Vores politikere er så gode som de ­vilkår, vi giver dem

Byråd

Vores politikere er så gode som de ­vilkår, vi giver dem