Gå til hovedindhold
Sundhed

Der skal en hel landsby til at skabe sunde børn

Komplekse problemer kræver løsninger på tværs. På Møn er civilsamfund, kommune og forskere gået sammen i et unikt partnerskab for at skabe større trivsel og mindre overvægt blandt øens børn.

Illustration: KLS / Colourbox

08. 12. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Her torsdag eftermiddag drøner de unge fra Møn Skole i Stege lige over i sportshallen rundt om hjørnet. Som en del af målsætningen om at få Møns børn og unge til at bevæge sig mere er der åben hal. Her kan de unge helt uforpligtende dumpe ind fra gaden og være del af et aktivt fællesskab.

– Vi har valgt en anden tilgang end den, de unge normalt møder i en idrætshal, hvor man går til en bestemt idrætsgren med en træner. Her vender vi bøtten rundt. Vi åbner dørene og viser, hvad der er af muligheder, og så forsøger vi at få de unge mennesker til selv at fortælle, hvad de har lyst til. Vi prøver at skabe et frirum, hvor de kan lære, hvordan de selv kan skabe de aktiviteter, som de har lyst til, siger Inge-Vibeke Boysen, der til daglig er centerleder i sports- og kulturhuset i Stege kaldet Moena Mønshallerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her