Gå til hovedindhold
Kommunikation
Ældre

Vi har ikke set den sidste dokumentar

En dokumentar som den, TV 2 lavede om Nørremarken i Køge midt i valgkampen, er blevet et timet og tilrettelagt lanceringsapparat, siger professor på RUC, Mark Blach-Ørsten.

Foto: Colourbox

08. 12. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Billederne af Else Marie Larsen, der hænger i en lift over sin seng på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus, er de seneste to år igen og igen blevet omtalt af politikere og debattører. Det var en TV 2-dokumentar, filmet med skjult kamera på Kongsgården i Aarhus og plejecentret Nyvang i Randers, som for to år siden ryddede forsiderne og satte ældreplejen på dagsordenen. Og under valgkampen gjorde TV 2 det igen. Denne gang med en ”muldvarp”, som havde fået job på Nørremarken i Køge, og som filmede med skjult kamera undervejs.

Faktisk var dokumentaren en af forklaringerne på, at emnet sundhed og ældrepleje satte mediedagsordenen under folketingsvalgkampen, viser daglige målinger af medieomtalen lavet af Center for Nyhedsforskning ved RUC i samarbejde med Infomedia.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her