Gå til hovedindhold

Indhold

Når ­konflikterne tager ­overhånd

Byråd
Kommunikation

Så længe konflikter handler om politik, er der ­næppe de store problemer, men når kommunalpolitikernes ­stridigheder handler om andet og mere, skal man være på vagt, lyder det fra forskere og en konfliktmægler.

Klar kommunikation er også velfærd

Kommunikation
Velfærd

Kommunerne skal spare på administration. Skal det gå ud over kommunikationsmedarbejderne? Det bør man overveje, mener finansminister Nicolai Wammen (S). Men det møder hovedrysten blandt borgmestre og en forsker. Kommunikationsmedarbejderne løfter en yderst værdifuld, demokratisk opgave, og måske er der slet ikke penge at spare, selvom man afskediger medarbejdere.

Det er kun de varme hænder, der tæller på Christiansborg

Velfærd

Det er kun de varme hænder, der tæller på Christiansborg

Kommunerne skal blive bedre til at forebygge partnervold og undgå drab

Kriminalitet
Sagsbehandling

Regeringen vil give kommunerne en langt større rolle i arbejdet med at opspore og hjælpe kvinder, der bliver udsat for vold af deres partner. I Holstebro og Furesø kommuner er de allerede godt i gang.

De digitale dilemmaer

Digitalisering

Det danske samfund er gennem årtier blevet mere og mere digitaliseret. Men de digitale løsninger bør i højere grad udvikles med brugerne i centrum, mener professor, mens eksperter frygter, at det efterhånden er skærmene, der styrer os, og ikke os, der styrer skærmene, på landets folkeskoler.

Med teknologien som bofælle

Digitalisering
Velfærdsteknologi
Ældre

En infrarød sensor på demente borgeres værelse kan være med til at forhindre faldulykker og udadreagerende adfærd. Sensoren RoomMate kan nemlig give personalet besked, når en kritisk situation er under opsejling.