Gå til hovedindhold

Indhold

Skældud er en dårlig idé – men er det realistisk at lade være?

Skole

Set med forskningsbriller er der åbenlyse grunde til at minimere skældud i skoler og dagtilbud. Spørgsmålet er så, om det er helt realistisk. Det mener man, det er i Odense, hvor S og R har en fælles vision om at gøre hele byen fri for skældud. En forsker kalder det religiøst.

Hjælper sanktioner mod ulovligt fravær?

Skole
Udsatte børn og unge
Social

Hjælper sanktioner mod ulovligt fravær?

Sønderborgs rejse mod det magiske nul

Energi
Erhverv
Klima

Allerede i 2029 har Sønderborg planer om at være CO2-neutral. Når det formentlig lykkes, skyldes det historien om en velgørende fond og en kommune, der sammen med lokalsamfundet bare ville vende udviklingen.

Sammen når vi klimamålene

Klima

Sammen når vi klimamålene

Regeringen har flertalstrumf på hånden

Administration
Økonomi
Økonomiforhandlinger

Det er på et dystert bagtæppe, at KL går til årets økonomiforhandlinger. Med udsigt til besparelser på både beskæftigelse og administration og derudover massive udgiftsstigninger på det specialiserede socialområde, kommer regeringen ikke sovende til en økonomiaftale, lyder det fra KL’s formand Martin Damm (V). Men med sit flertal kan regeringen trumfe, hvis den vil.

Det store smertensbarn vokser og vokser

Administration
Økonomi
Økonomiforhandlinger

Det specialiserede socialområde er blevet kommunernes største økonomiske hovedpine. Blandt nogle borgmestre er desperationen over, at kommunerne ikke kompenseres for det voksende økonomiske pres, så stor, at de ikke ser anden udvej, end at området må placeres andetsteds.