Gå til hovedindhold
Administration
Økonomi
Velfærd

Borgmestre: Fremtidens velfærd bliver ikke, som vi kender den

Om 10 år vil danskerne få dårligere velfærd, end de får i dag, mener et stort flertal af landets borgmestre. De oplever også, at danskerne har for store forventninger til velfærden, og efterlyser derfor en nødvendig diskussion om fremtidens velfærd, og hvilke opgaver der skal prioriteres. For man kan ikke blive ved at smøre velfærden tyndere ud, lyder det.

Illustration: KLS Pureprint

04. 05. 2023 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Vi kan ikke forlænge verden – eller i dette tilfælde velfærden – med brædder. Sådan lyder det fra Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

– Vi kan ikke bare fortsætte i samme rille. Vi står ved en skillevej, hvor vi er nødt til at gøre noget andet, og jeg savner, at nogle politikere fra Christiansborg og regeringen kommer ud og oplever den kommunale virkelighed. Hvor svært det er at rekruttere, at leve op til de forventninger, landspolitikerne har skabt, og hvordan vi bliver nødt til at kannibalisere på andre velfærdsområder for at finde penge til det specialiserede socialområde. I stedet bliver der talt om kommunerne, som om vi ikke har nogen interesse i at gøre det bedst mulige for borgerne, og vi bare klatter pengene væk. Jeg synes, det er uordentligt, siger Benedikte Kiær.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her