Gå til hovedindhold

Indhold

Emil Simonsen fra Suspekt: Jeg er i dén grad barn af kommunen

Administration
Borgerservice
Navne

Emil Simonsen, der er medlem af den kendte rapgruppe Suspekt, betragtede nærmest kommunen som familie. I barndomsbyen Albertslund oplevede han, at kommunen hjalp ham og andre unge på vej. I dag frygter han dog, at det kommunale fællesskab er ved at gå tabt.

"Jeg vil ikke kunne sove om natten, hvis ikke vi bliver klar til Superligaen"

Administration
Idræt

Hele Hvidovre var på den anden ende, da byens hold i maj rykkede op i Superligaen. Men med sejren til de rødklædte følger store udfordringer, når man på rekordtid skal opgradere sit stadion. Borgmester Anders Wolf Andresen (SF) og mange medarbejdere måtte tage sommerferien i brug for at komme i mål.

Har bibliotekerne stadig en rolle at spille?

Biblioteker
Kommunikation

Har bibliotekerne stadig en rolle at spille?

Kommuner pynter sig med fleksible fjer

Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik

Fleksibilitet er blevet et nyt nøgleord, når arbejdspladser vil tiltrække og fastholde medarbejdere. Men man skal passe på, at jagten på fleksibilitet for den enkelte ikke fører til tomme kontorer og mindre arbejdskraft, advarer eksperter.

Organisation frygter, at fokus på økonomistyring vil gå ud over handicappede

Det specialiserede socialområde

Det store fokus på økonomien på socialområdet risikerer at gå ud over hjælpen til borgere med handicap, frygter formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen. Kommunerne har dog i den grad brug for bedre at kunne styre økonomien på det hårdt pressede område, mener formanden for KL’s socialudvalg, Ulrik Wilbek (V).

Vi bliver nødt til også at kunne tale om økonomi

Økonomi
Social
Velfærd

De 11 anbefalinger, som Ekspertudvalget på socialområdet fremlagde tidligere på året, har affødt massiv debat og mødt kritik fra en række organisationer, der mener, at udvalget vægter systemet over borgerne. Ekspertudvalgets formand afviser kritikken og slår fast, at der er brug for bedre styring på området.