Gå til hovedindhold

Indhold

Som mor kæmper hun for sin datter – som borgmester ved hun, hun må prioritere

Det specialiserede socialområde

Som mor til et handicappet barn ville Helle Gade (S) ønske, hun kunne investere massivt i handicapområdet. Som borgmester i Silkeborg ved hun, at hun er nødt til at have øje for balancen og ikke mindst økonomien. Men det kan være svært at tale om, og det beviste finansminister Nicolai Wammen (S), da han udløste en regulær shitstorm.

Kommunerne sendt på upopulær sparejagt

Administration
Budget

Dette års budgetlægning indeholder en ny opgave for kommunerne – der skal nemlig findes besparelser for i alt 700 millioner kroner på administration næste år. Ikke en nem opgave, mener borgmestre, der har varierende tiltro til, om regeringen hjælper kommunerne med at nå i mål med opgaven.

Med medier i medgang og modgang

Administration
Kommunikation
Ældre

Aarhus Kommune har inviteret de lokale medier til et samarbejde, der skal sikre mere balancerede fortællinger om ældreplejen. Og der er god grund til at interessere sig for den virkelighed, medierne repræsenterer. Journalistik er nemlig det vigtigste filter mellem virkeligheden og befolkningens holdninger, lyder det fra ekspert i konstruktiv journalistik.

Hjemløsereformens billige boliger er kostbare i kommunerne

Udsatte
Folketinget

Den nye hjemløsereform har igangsat en intens jagt på billige boliger i kommunerne. Men boligerne mangler, og med en omlægning af den statslige refusion, der forsvinder fra herbergerne, kan den nye hjemløseindsats blive en dyr omgang lokalt.

Medierne skader et i forvejen presset område

Ældre

Medierne skader et i forvejen presset område

Kompetenceløft har skabt store resultater

Dagtilbud
Administration

Fokus på data og fælles kompetenceløft for alle medarbejdere har omvendt en skeptisk institutionsleder og sikret fremragende kvalitet i læringsmiljøet.