Gå til hovedindhold

Indhold

Chefen blev sosu – og har inspireret flere til at tage springet

Karriere
Ældre
Velfærd

Da Peter Borup Sørensen for godt to år siden besluttede sig for at sige sin stilling som sundhedschef i Viborg Kommune op for i stedet at uddanne sig til sosu-hjælper, tænkte han ikke selv, det var noget særligt. Men hans karriereskift gik viralt, og i dag har flere ladet sig inspirere af Peter Borup Sørensens glæde ved arbejdet i hjemmeplejen i Lemvig.

Frisættelse fritager ikke politikerne

Skole
Frisættelse
Administration

Både Christiansborg og landets kommunalbestyrelser skal træde et skridt tilbage og i højere grad lade skoleledere, lærere og bestyrelser bestemme selv. Sådan lyder et af elementerne i regeringens folkeskoleudspil, der indeholder ambitioner om at droppe ni ud af 10 krav for folkeskolen. Men frisættelse af folkeskolerne betyder ikke, at lokalpolitikerne bliver overflødige.

Kampen om arealerne

Planlægning
Natur
Klima

Danmark er ved at løbe tør for plads. Allerede for få år siden fyldte vores planer og ønsker for fremtiden 140 procent af det danske areal. Hvis puslespillet skal gå op, skal vi tænke mere helhedsorienteret. Netop det forsøger Assens Kommune sig med, men oplever ofte at støde hovedet mod en mur af nationale særinteresser.

Velfærden halser efter borgernes forventninger

Forventninger
Velfærd

Gabet mellem, hvad borgerne forventer, og hvad kommunerne kan levere, vokser. Velfærden kan ganske enkelt ikke følge med den private velstand. Bliver gabet ikke adresseret, risikerer vi at ende i et samfund med et klart opdelt a- og b-hold og en sammenhængskraft, der går fløjten. Der er derfor brug for en diskussion om, hvilke varer kommunerne skal have på hylderne.

Brug for handling, når velfærdens fundament slår revner

Min mening
Velfærd

Jeg får ondt i maven, og blodet forsvinder fra mit ansigt. Nu er det virkelig alvor

På hovedet
Klima

Køges borgmester, Marie Stærke (S), fik ikke sovet meget, da stormfloden ramte den østvendte kystkommune. Hun var i stedet med ude at sætte en watertube op, holdt nervøst øje med DMI’s prognoser og drak rødvin klokken 7 om morgenen.