Gå til hovedindhold

Indhold

Mennesket bag udgiften

Botilbud
Det specialiserede socialområde

På botilbuddet Grevenlund i Odense lever 18 voksne side om side uden tvungne fællesskaber. På driftssiden kæmper man som mange andre botilbud med stigende udgifter, men pædagogiske tiltag, der øger trivslen hos beboerne, er med til at holde udgiftsstigningerne nede.

Co-teaching kan gøre firkanten lidt mere rummelig

Skole
Inklusion

To lærere og specialpædagogiske kompetencer kan være en af vejene til at gøre folkeskolen mere rummelig og løse inklusionsopgaven. I Gladsaxe investerer kommunen i co-teaching og har gode erfaringer, der bliver bakket op af både folkeskoleinteressenter og forsker.

Rutebilen kommer ikke til at løse alles behov

Lås ikon

Mobilitet
Transport

Den kollektive trafiks årelange dødedans understreger behovet for at finde nye måder at transportere danskerne rundt. Sådan lyder det fra en række borgmestre, der dog er langt fra at køre rutebilen til ophug.

Der mangler politisk retning på mobilitetsområdet

Lås ikon

Mobilitet
Transport

Løsningen på mobilitetsudfordringer starter med en afklaring af, hvad man vil med den kollektive trafik. Sådan lyder det fra trafikforsker. Han bakkes op af DI, der efterspørger en politisk retning og øgede investeringer fra Christiansborg.

I Aarhus er kvinderne rykket sammen mod chikane

Lås ikon

Chikane
Byråd

Tre byrådspolitikere i Aarhus har startet et netværk for kvindelige politikere, der oplever chikane. I netværket kan kvinderne dele deres erfaringer, og så bakker de ikke mindst hinanden op, når tonen bliver for hård på de sociale medier.

Er det blevet farligere at være politiker?

Lås ikon

Chikane
Byråd

Stadigt flere kommunalpolitikere bliver udsat for chikane og trusler. PET vurderer, at en øget polarisering i samfundet og flere fritsvævende konspirationsteorier skubber til en negativ udvikling, hvor kløften mellem dem, der har tillid til systemet, og dem, som ikke har, vokser.