Gå til hovedindhold
Uddannelse

”Det er fedt at komme forbi noget og kunne sige, at det har jeg sgu været med til at lave”

Praksis er en væsentlig del af værdigrundlaget for FGU, der skal hjælpe unge videre i uddannelse eller job. Det er også tilfældet på FGU i Korsør, hvor uddannelsen trives, mens man stadig forsøger at lykkes med at lave et fuldkomment tilbud til unge, der har brug for en ekstra hånd.

20. feb. 2024
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Det regner med gnister fra  den blomsterkasse, der snart står færdig som den næste i rækken. Der er masser af liv i metalværkstedet på FGU Korsør, hvor de unge hver dag tropper op for at finde deres egen vej til uddannelse eller beskæftigelse.

Oliver på 19 er én af eleverne i metalværkstedet, der denne dag arbejder på blomsterkasserne. Han er indskrevet på institutionens lærlingeordning, der foregår som en erhvervsuddannelse, men hvor lærlingepladsen er FGU, og han derfor har en ekstra hånd i ryggen under sin uddannelse.

Oliver startede egentlig ud i træværkstedet for at blive tømrer, men der var noget ved metallet, der fangede ham mere. Og det praktiske aspekt i FGU’ens tilgang, hvor det, han laver, rent faktisk skal bruges til noget konkret i den anden ende, passer ham helt perfekt.

– Det er fedt at komme forbi noget og kunne sige, at det har jeg sgu været med til at lave, siger han.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her