Gå til hovedindhold
Uddannelse

Hjertet i hjælpen til udfordrede unge

FGU lever på sit fjerde år, og Folketinget vil nu løfte uddannelsen, der har til formål at hjælpe de 43.000 unge, der står uden for uddannelse og job. Den forberedende uddannelse har været i modvind fra fødslen med faldende elevtal og højt frafald, men formår alligevel at hjælpe mere end 60 procent videre.

20. feb. 2024
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Den skulle have været en del af svaret på samfundets bønner om at hjælpe udfordrede unge i beskæftigelse eller uddannelse.

Men den forberedende grunduddannelse FGU blev lanceret i 2019 under svære vilkår, et halvt år før coronaepidemien begyndte. Siden har uddannelsen haft et faldende elevtal, der er markant lavere end forventet, og som udfordrer institutionernes økonomi og faglige niveau. Samtidig ligger frafaldet på uddannelsen på over 30 procent.

Den hårde start overrasker dog ikke Stefan Hermann, der har været rektor for Københavns Professionshøjskole og i dag er administrerende direktør for LIFE Fonden. Derudover var han formand for den ekspertgruppe, der netop kom med anbefalingen om en forberedende uddannelse for de unge, der står uden uddannelse og beskæftigelse, når de fylder 25 år. En gruppe, der i dag består af 43.000 unge.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her