Gå til hovedindhold
Overenskomst
Arbejdsmarked

På øretævernes holdeplads

Overenskomstforhandlingerne er i fuld gang. På kommunernes side sidder et nyt og et særdeles velkendt ansigt for bordenden i henholdsvis Steffen Jensen (S) og Michael Ziegler (K). De ved, det kan koste øretæver, men for dem er målet det vigtigste – at sikre rammerne om kommunernes kernevelfærd.

Steffen Jensen (tv.) er ny ved forhandlingsbordet, mens KL’s chefforhandler siden 2009 Michael Ziegler (th.) er et velkendt ansigt. Foto: Jakob Carlsen

07. 02. 2024 - kl. 05:03
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Michael Ziegler (K) parerer vant spørgsmålene, der flyver i hans retning. Er fagbevægelsens krav om tocifrede lønstigninger urimelige, vil den fremmødte presse vide, da Forhandlingsfællesskabets formand Mona Striib og KL’s chefforhandler Michael Ziegler netop har udvekslet krav i midten af december og nu står foran snurrende tv-kameraer i KL-huset på Islands Brygge i København. Forhandlingerne foregår ikke i pressen, og resultatet af overenskomstforhandlingerne skal være samfundsøkonomisk ansvarligt, lyder det fra Michael Ziegler, der ikke lader sig friste til at kommentere hverken krav eller spørgsmål yderligere. 

Nu, hvor overenskomstforhandlingerne er i fuld gang, tør han godt sætte lidt flere ord på, hvad der er vigtigst for KL, og hvordan han egentlig ser på fagbevægelsens krav til lønstigninger ovenpå en historisk trepartsaftale, der sikrer lønløft til blandt andet sosu’er og pædagoger.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her