Gå til hovedindhold

Magasin 05 / 2024

Hold fast i Jensen

Det er generation Jensen, vi skal forsøge at få til at blive på arbejdsmarkedet i disse år. Skal det lykkes, skal vi forstå, hvad de er rundet af, lyder det fra livsstilsekspert Anne Glad.

Lås ikon
Fastholdelse

Det er Generation Jensen, vi skal holde fast i

Vil man fastholde sine seniormedarbejdere, giver det mening at forstå deres generation. Det kan nemlig sige en hel del om, hvad der kan motivere dem til at blive ved med at arbejde, påpeger livsstilsekspert Anne Glad.

Læs mere om Det er Generation Jensen, vi skal holde fast i
Lås ikon
Nordic Waste

Uden en jordisk chance

Det blev Randers Kommunes opgave at afværge en miljøkatastrofe, da et historisk stort jordskred satte i gang nær landsbyen Ølst. Otte måneder efter kan kommunen ånde lettet op over, at jorden nu står stille. Men det står også klart for både kommunen og Danske Beredskaber, at det er for meget at forvente, at kommunerne skal kunne løse katastrofer i den størrelsesorden.

Læs mere om Uden en jordisk chance
Lås ikon
Kriminalitet

Peter Rahbæks kamp mod banderne er både personlig og professionel

Det er dyrt at have bande- og rockergrupperinger i sin kommune. Det kos­ter både på borgernes tryghed, retsfølelsen og pengekassen. Det er oplevelsen i Odense Kommune, der med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i spidsen aktivt har bekæmpet de uvelkomne borgere siden 2017.

Læs mere om Peter Rahbæks kamp mod banderne er både personlig og professionel
Lås ikon
Knivdrab

Unge går med kniv, men kun i Norddjurs kender man omfanget

Historier om helt unge mennesker, der stikker andre unge ned, har fyldt i mediebilledet de seneste år. I Norddjurs Kommune kom det som et chok, da et tragisk knivdrab fandt sted i Grenaa. Kommunen besluttede hurtigt at undersøge omfanget af unge, der går med kniv. Nu handler det om at finde ud af hvorfor, og hvordan man gør noget ved det.

Læs mere om Unge går med kniv, men kun i Norddjurs kender man omfanget
Lås ikon
Uddannelse

En katastrofe i slowmotion

Trods skolereform og store ambitioner bestod 11,5 procent af eleverne ikke folkeskolens afgangseksamen sidste år. Værst så det ud på Lolland, hvor 34 procent af eleverne forlod skolen uden en afgangseksamen. Det er et kæmpe svigt, at vi efterlader nye generationer i køen uden job og uddannelse, siger borgmester.

Læs mere om En katastrofe i slowmotion
Lås ikon
Krisekommunikation

Når det er forbudt at forklare

Det kan være svært at forsvare og forklare sig, når man som kommune ikke må kommentere konkrete sager eller dele personoplysninger. Det oplevede Køges borgmester, Marie Stærke (S), senest, da sagen om Borup Skole rasede. Den bedste strategi er at fokusere på alt det, man trods alt godt kan sige, lyder det fra eksperter.

Læs mere om Når det er forbudt at forklare