Gå til hovedindhold

Magasin 06/ 2024

Ramt af virkeligheden

Det kan være et chok at komme ud i virkeligheden. Det oplever de studerende på velfærdsuddannelserne – og det fører til frafald. Men vi har ikke råd til at miste fremtidens hænder, og derfor er det vigtigt, at studerende som Fátima Baldé Djaló får god vejledning.

Lås ikon
Praksischok

Virkeligheden kan være chokerende – og det skaber tvivl hos de studerende

Det kan være et chok at opleve, hvordan den virkelige verden ser ud. Det oplever nogle studerende på velfærdsuddannelserne – og det kan føre til frafald. Der er en ny reform af uddannelserne i sigte, og her ønsker de studerende et krav om god vejledning. En forsker mener, at velfærdsområderne er så slidte, at der skal en gedigen saltvandsindsprøjtning til for at sikre større optag og mindre frafald.

Læs mere om Virkeligheden kan være chokerende – og det skaber tvivl hos de studerende
Lås ikon
Praksischok

God vejledning har bragt Fátima på rette spor

En lyst til at arbejde med mennesker har bragt Fátima Baldé Djaló ind på pædagoguddannelsen. Praktikperioderne har til tider været kaotiske, men god vejledning har sikret god støtte og mod på mere.

Læs mere om God vejledning har bragt Fátima på rette spor
Portræt

Velfærdens skyggekriger

KL’s administrerende direktør snublede mere eller mindre ind i magtens centrum. Nu fylder han 60 år og kan se tilbage på mere end 30 år som embedsmand­ i alle dele af velfærdssamfundet.

Læs mere om Velfærdens skyggekriger
Klimasikring

Klimasikring er en knast i kommunernes budgetter

Uanset om det er anlægsrammen eller manglende finansiering, som volder problemer, står det klart, at mange kommuner er udfordrede, når der skal investeres i klimasikringsprojekter. For projekterne kan være ekstremt dyre, og det koster svære prioriteringer i kommunerne.

Læs mere om Klimasikring er en knast i kommunernes budgetter
Sundhedsstruktur

Kommuner frygter at blive klemt i nye råd med regionalt flertal

Det vækker kritik, at nye sundhedsråd er født med regionale fordele. Det risikerer at gøre rådene til hyggelige kaffeklubber og sætte kommunerne uden for indflydelse, lyder det fra KL-udvalgsformand Sisse Marie Welling (SF). Danske Regioner maner bekymringerne i jorden, mens professor peger på helt andre demokratiske udfordringer ved de nye råd.

Læs mere om Kommuner frygter at blive klemt i nye råd med regionalt flertal
Lås ikon
På hovedet

"Nu er der ingen vej tilbage"

Ved regeringsrokaden den 29. august forlader Sophie Hæstorp Andersen (S) posten som overborgmester i Københavns Kommune til fordel for en ministerpost til stor overraskelse for Lars Weiss (S), der allerede dagen efter må lede Københavns Kommunes budgetforhandlinger som konstitueret overborgmester.

Læs mere om "Nu er der ingen vej tilbage"