
Reformer på stribe – men ingen hænder til at tage fat
Den ene reform efter den anden skal ud at leve i kommunerne. Selvom de tager fat på vidt forskellige områder, er der én uheldig fællesnævner: manglen på kvalificeret arbejdskraft. Med mængden af reformer og manglen på hænder til at implementere dem risikerer vi at ende med den perfekte storm.
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk
Store reformer og politiske aftaler er den seneste tid ikke bare piblet, men strømmet ud fra Christiansborg og ind i kommunerne, hvor ny lovgivning og de bagvedliggende politiske ambitioner skal veksles til handling.
Ældrereformen skal give de ældre større frihed og indflydelse, folkeskoleaftalen skal sætte folkeskolen fri og give bedre undervisning med mindre skærm, sundhedsreformen skal skabe et mere nært sundhedsvæsen, og den grønne trepartsaftale skal forvandle store dele af Danmarks arealer fra landbrug til natur. For blot at nævne nogle stykker.
Implementeringen af reformer er altid krævende. Men i dag hænger de strukturelle udfordringer med mangel på kvalificeret arbejdskraft som en stor, mørk skygge over opgaven.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her