Gå til hovedindhold
Miljø
Natur

Kommuner i kø til nyt plantekød

Siden nytår har man i køledisken kunnet finde et alternativ til hakket kød, der er lavet 100 procent fra planter. Produktet har været en større succes end forventet, så de kommunale institutioner må vente, før de kan få del i plantebøffen.

Burger lavet af 100 procent planter. Foto: Naturli' Foods.
15. 01. 2018 - kl. 13:32
Tekst af Amalie Guldborg Olesen

Det ligner hakket oksekød, prisen er den samme, og det kan bruges i alle de traditionelle retter som for eksempel lasagne, kødsauce, chili con carne og hakkebøf. Men produktet er lavet 100 procent af planter. Det har ligget i kølediskene siden den 2. januar og har både før og efter fået en pæn portion omtale. Det har derfor også været noget nær umuligt at opdrive i butikkerne, da salget er gået over al forventning.

Også flere kommunale institutioner har vist interesse for produktet, fordi det giver et alternativ, hvor alle kan spise med – eksempelvis dem, der ikke må spise svinekød eller animalske produkter. Men institutionerne må vente lidt endnu, før plantekødet kan ende hos børnehavebørnene eller plejehjemsbeboerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her