Gå til hovedindhold
Sundhed

Socialt udsatte føler sig diskrimineret af sundhedsvæsenet

Ny rapport dokumenterer, at socialt udsatte ikke føler sig hørt og taget alvorligt af sundhedsvæsenet. Derfor fravælger nogle helt at gå til for eksempel egen læge, og venter i stedet til de er så syge, at de bliver indlagt via skadestuen.

Foto: Colourbox
30. 04. 2019 - kl. 11:00
Tekst af Tom Ekeroth

Rådet for Socialt Udsattes nye rapport "Socialt udsattes møde med sundhedsvæsnet" dokumenterer, at sundhedsvæsenet og socialt udsatte patienter ikke forstår hinanden, og at strukturelle forhold, såsom organiseringen og personalets pressede arbejdsbetingelser kan bidrage til en indirekte diskrimination, der rammer socialt udsatte særlig hårdt, da socialt udsatte også risikerer at blive stemplet og stereotypificeret på grund af deres sociale udsathed, misbrug, udseende og væremåde.

Undersøgelsen finder ikke tegn på, at diskriminationen sker systematisk eller intentionelt. Det til trods konstaterer den alligevel, at socialt udsatte føler sig diskrimineret og stigmatiseret i mødet med sundhedsvæsnet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her