Gå til hovedindhold
Miljø
Natur

Lodret have løser kommunale regnvandsudfordringer

Frederiksbergs nye lodrette have fungerer som klimaskærm, støjdæmper og byrumsforskønner og skaber et åndehul i Danmarks tættest befolkede kommune.

Planterne er i vintertilstand og springer ud til foråret. Foto: Byggros
07. 01. 2019 - kl. 10:15
Tekst af Sascha Reiffenstein Petersen

En 18 meter høj, grøn væg er installeret på gavlen af en beboelsesejendom på Frederiksberg. Væggen består af plantemoduler med indbygget vandreservoir, så væggen via regnvand kan vande sig selv. Når vandreservoiret i de øverste plantemoduler er fyldt op, fordeler vandet sig fra række til række, indtil det når bunden, og det overskydende vand ender i kloakken.

– Vi er meget glade for at kunne realisere den grønne væg ved hjørnet mellem Falkoner Allé og Ågade. Det er én af hovedindfaldsvejene til Frederiksberg, så det giver på mange måder rigtig god mening, at væggen er blevet installeret netop dér. Den skaber et grønt blikfang, der signalerer "velkommen til det grønne Frederiksberg", fortæller Karsten Klintø, som er stadsgartner i kommunen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her