Borgere i sammenlagte kommuner er blevet mere tilfredse | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Ældre
Lokaldemokrati

Borgere i sammenlagte kommuner er blevet mere tilfredse

Ny Viden handler denne uge om borgertilfredshed, ledighed og offentlige indkøb. Tip til friske undersøgelser, rapporter og forskningsresultater modtages gerne på viden@kl.dk.

Selv om meget er forandret i de sammenlagte kommuner, er mange vælgere godt tilfredse med lokaldemokratiet. Foto: Colourbox

05. 04. 2022 - kl. 10:43
Tekst af Mads Brandsen

Borgerne er generelt mere tilfredse med kommunerne og lokaldemokratiet, og som noget nyt er den stigende tilfredshed størst i kommuner, der blev sammenlagt i 2007. VIVE og Syddansk Universitet har for Indenrigs- og Boligministeriet undersøgt borgernes syn på lokaldemokratiet. Undersøgelsen viser, at den generelle tilfredshed i sammenlagte kommuner er steget fra indeks 6,8 til 7,5 i perioden 2009-2021. Borgerne er her både blevet mere tilfredse med serviceniveau, faciliteter og det lokale demokrati.

Ni kommuner har ingen sosu-ledighed

Nul komma nul. Så mange ledige social- og sundhedsassistenter er der i kommunerne Tønder, Langeland, Samsø, Dragør, Ærø, Solrød, Odder, Struer og Læsø. Og på landsplan har ledigheden blandt både social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere ikke været lavere de sidste 10 år, viser nye tal ifølge fagforbundet FOA. Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at knap halvdelen af arbejdsgivernes forsøg på at rekruttere nyt sosu-personale er forgæves.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her