Gå til hovedindhold
Skole
Flygtninge

Skoleledernes formand med opfordring: Undervis ukrainske børn på ukrainsk

Claus Hjortdal, der er formand for landets skoleledere, mener, ukrainske flygtningebørn bør undervises på ukrainsk frem til sommerferien. Flere partier bakker op om forslaget.

Ukrainske flygtningebørn bør undervises på ukrainsk, lyder det fra skoleledernes formand Claus Hjortdal. Foto: Colourbox

07. 04. 2022 - kl. 11:54
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Vi må se i øjnene, at der ikke er nok uddannet dansksproget arbejdskraft til at tage imod de tusinde ukrainske flygtningebørn, som i disse dage er på vej ind i folkeskolen. Det mener formanden for landets skoleledere, Claus Hjortdal, der foreslår, at flygtningebørnene skal undervises på ukrainsk. Det skriver Jyllands-Posten.

– Lad mødre og andre undervisere undervise de ukrainske elever på ukrainsk frem til sommerferien, eller hjælp dem til at få onlineundervisning hjemme fra Ukraine, hvor man faktisk allerede er langt fremme med onlineundervisning. Det vil give os ro til at finde en løsning, hvis det viser sig, at eleverne skal blive her i flere år, siger han til avisen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her