Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Forskning
Sundhed

Ny Viden: Unge uden uddannelse har flere problemer

Ny Viden handler denne uge om uddannelse, arbejdsmarked og sundhed. Tip til friske undersøgelser, rapporter og forskningsresultater modtages gerne på viden@kl.dk.

Der ligger som regel mere bag, når unge ikke gennemfører en uddannelse. Foto: Colourbox

19. 04. 2022 - kl. 11:21
Tekst af Mads Brandsen

Unge uden uddannelse har flere problemer

Mange af de unge, der ikke har gennemført en uddannelse, har en rygsæk fuld af øvrige udfordringer end den manglende uddannelse og lav beskæftigelse. Nogle har været anbragte som børn, andre har en strafferetlig dom, mens en tredje gruppe har psykiske problemer. Det viser en klyngeanalyse af de 25-årige uden uddannelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har foretaget. Analysen peger på, at der skal målrettede indsatser til for at få flere unge til at tage en uddannelse. For de unge, der har dybereliggende udfordringer, skal de formentlig håndteres før, de kan gennemføre en uddannelse. 

Seniorer klarer sig godt på arbejdsmarkedet

Op mod en million danske lønmodtagere er nu over 50 år, og de klarer sig rigtig godt på arbejdsmarkedet, viser en ny analyse fra Dansk Industri. Blot 2,1 procent af de lønmodtagere, der er fyldt 50 år, er ledige, og hvert år ansættes mere end 120.000 personer over 50 år i private virksomheder. Ledigheden er både lavere end niveauet for de plus 50-årige før finanskrisen og den aktuelle samlede ledighed, der i marts var på 2,5 procent. Analysen peger desuden på, at når seniorerne bliver ledige, er deres dagpengeforløb generelt ikke længere end de yngre aldersgrupper.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her