Gå til hovedindhold
Flygtninge
Arbejdsmarked

Ukrainske flygtninge kan komme hurtigere i job

Flygtninge fra Ukraine kan fremover komme i arbejde så snart, de har søgt om opholdstilladelse efter særloven.

Nu behøver ukrainske flygtninge kun at have søgt om opholdstilladelse efter særloven, for at de kan få adgang til arbejdsmarkedet. Foto: Hung Tien Vu

21. 04. 2022 - kl. 12:17
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Ukrainske flygtninge behøver ikke længere vente på en opholdstilladelse for at få adgang til arbejdsmarkedet. Integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) har nemlig besluttet, at ukrainske flygtninge fremover kan få mulighed for at arbejde allerede, når de søger om ophold efter særloven, og de har fået taget fingeraftryk og personfotografi.

– Mange ukrainere i Danmark ønsker at komme i arbejde. Samtidig hører vi fra virksomheder, at de mangler folk. Men sagsbehandlingen af deres opholdstilladelse tager lidt tid. Derfor har jeg truffet en beslutning om, at folk, der ansøger om opholdstilladelse efter særloven, kan ansættes allerede fra på fredag. Så må vi få papirerne på plads efterfølgende, siger Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse og fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her