Gå til hovedindhold
Transport
Folketinget

Det bliver ikke gratis at køre over Storebælt

Folketinget behandlede torsdag et borgerforslag om at gøre det gratis at køre over Storebælt allerede fra 1. juli, men forslaget vandt ikke opbakning i folketingssalen.

Der var ikke politisk opbakning til at gøre det gratis at køre over Storebælt. Pressefoto

22. 04. 2022 - kl. 12:24
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det vil give for store økonomiske konsekvenser for staten at gøre det gratis at køre over Storebælt. Sådan lød de altovervejende argumenter fra de fleste af Folketingets partier, der torsdag behandlede et borgerforslag om fra den 1. juli at gøre det gratis at passere Storebælt. Men det vil altså give en ekstraregning i milliardklassen til statskassen. Mens transportminister Trine Bramsen (S) slog fast, at Storebæltsforbindelsen spiller en central rolle i infrastrukturen i Danmark, og at forbindelsen er afgørende for at binde landet sammen, er de økonomiske konsekvenser så store, at det ikke kan lade sig gøre at gøre forbindelsen betalingsfri.

– I Danmark har vi det princip, at det er gratis at køre på vores veje, og derfor støtter jeg i princippet også intentionen om, at det bør være gratis at passere Storebælt. Jeg synes, det er besynderligt at bo på Fyn og kunne køre gratis over Lillebælt for at besøge familien i Aarhus, men hvis man skal til København, skal man betale, sagde Trine Bramsen, som også fremhævede, at taksterne siden broens åbning er blevet sat ned to gange og desuden én gang for pendlere.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her