Energiøer er en grøn genvej til at slippe af med russisk gas | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Borgerinddragelse
Energi
Klima

Energiøer er en grøn genvej til at slippe af med russisk gas

Udpegningen af ”energiøer” på land kan blive helt afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling og udfasningen af russisk gas, lyder det i en kommentar fra KL og investorerne i Forsikring og Pension. Kompensationer der batter, kan være et middel til at få borgerne med, siger Birgit Hansen, formand for KL’s Klima- og Miljøudvalg.

Udpegning af energiøer på land er vejen frem, mener KL. Foto Colourbox

25. 04. 2022 - kl. 12:41
Tekst af Thomas Kokholm Nielsen

Skal vi have accelereret den grønne omstilling, skal vi – udover yderligere massive investeringer i vindmøller til havs – også sætte skub i etableringen af både solcelleanlæg, biogasanlæg, PtX-anlæg og landvindmøller. I 2023 og 2024 forventer energibranchen for eksempel ikke, at der bliver stillet en eneste mølle op i det danske landskab. Og det er ikke godt nok.

Sådan lyder det i et debatindlæg som Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S), formand for KL’s Klima- og Miljøudvalg og Vejens borgmester Frank Schmidt-Hansen (K), formand for KL’s Adhoc-udvalg for klimasamarbejde har lavet sammen med Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her