Gå til hovedindhold
Byråd
Miljø
Natur

Silkeborg til miljøministeren: Nej tak til indhegnet naturnationalpark

Kompedal Plantage i Silkeborg er en af de 15 kommende naturnationalparker, der skal etableres på statslige arealer i Danmark. Ikke alle i byrådet er begejstret, og et flertal har derfor stemt for at sende et brev til miljøminister Lea Wermelin (S) med budskabet, at de ikke ønsker den planlagte indhegning af naturnationalparken.

Byrådet i Silkeborg ønsker ikke at indhegne Kompedal Plantage, når det i fremtiden skal være en naturnationalpark. Foto: Villy Fink Isaksen / Wikimedia Commons

28. 04. 2022 - kl. 11:49
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

2.218 hektar med et langt hegn rundt om hele området. Helårsgræssende dyr og urørt skov. Det er Miljøministeriets planer for den kommende naturnationalpark i Kompedal Plantage i Silkeborg. Området blev udpeget tidligere i år sammen med ni andre områder. Tidligere blev de første fem områder udpeget ud af de i alt 15 naturnationalparker, der i fremtiden skal placeres rundt om i Danmark på statslige arealer.

Naturnationalparkerne er en del af en aftale i Folketinget som regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet står bag, hvor der i alt blev afsat 888 millioner kroner til en ny naturpakke. En aftale der har været præget af heftig debat, fordi flere kommuner ikke ønskede en naturnationalpark i deres område.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her