Gå til hovedindhold
KL
Sundhed
Ældre

En ny ældrelov giver ingen mening uden en sundhedsreform

Sundhed og ældrepleje skal tænkes sammen, hvis vi skal ruste den kommunale ældrepleje til fremtiden, lyder budskabet fra politikere og organisationer.

Martin Damm (V) og Jacob Bundsgaard (S) lod begge forstå, at KL er mere end klar til at starte forhandlingerne om en sundhedsreform. Foto: Frederik Drejer

04. 02. 2022 - kl. 10:05
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Med alderen bliver vi mere pleje- og behandlingskrævende, og god ældrepleje handler også om sundhedsfaglige kompetencer. Derfor giver det ingen mening at tale om en ældrelov uden samtidig at tale om en sundhedsreform. Det var det klare budskab, da 550 engagerede politikere, organisationsfolk og embedsmænd diskuterede løsninger og udfordringer på KL’s webseminar ”Ingen ældrelov uden sundhed”.

– Efter statsministerens nytårstale er der behov for at sende et klart signal om, at man ikke kan se på en ny ældrelov uden at se på sundhed samtidig. Når vi ser på, hvad det er for opgaver, kommunerne står med, er det helt klart, at de to områder hænger uløseligt sammen, sagde Jacob Bundsgaard (S), formand for KL.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her