Gå til hovedindhold
Skole
Dagtilbud
Folketinget

Borgmestre og ministre mødes om frihed til kommunerne: Beskæftigelsesområdet og tilliden skal med

Når landets borgmestre torsdag mødes med en række ministre for at tale om frisætning af kommunerne, har KL’s formand og næstformand klare budskaber med: Beskæftigelsesområdet bør også sættes fri, og kommunerne skal have fred fra Folketinget til at løse opgaverne.

Foto: Jakob Carlsen

22. 02. 2022 - kl. 11:47
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det blev varmt modtaget i kommunerne, da statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale annoncerede, at regeringen vil sætte kommunerne fri på de store velfærdsområder: Ældreområdet, dagtilbud og folkeskolen.

Og nu tages der hul på de indledende øvelser. Torsdag er alle landets borgmestre nemlig inviteret til møde med statsministeren, finansministeren, børne- og undervisningsministeren og social- og ældreministeren, hvor det eneste punkt på programmet er at diskutere, hvordan lokal frihed til kommunerne kan løfte kvaliteten i velfærden. Den invitation tager KL’s formand og næstformand, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Kalundborg-borgmester Martin Damm (V), gladelig imod, og de har klare budskaber med til ministrene.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her