Gå til hovedindhold
Skole
Arbejdsmarked
Natur

Det går fremad, men hver ottende afgangselev dumper i dansk og matematik

Der er stadig plads til forbedring i afgangselevernes eksamen.

Foto: Colourbox

22. 02. 2022 - kl. 00:01
Tekst af Mads Brandsen

Den gode nyhed er, at der er flere og flere elever, der afslutter folkeskolens 9. klasse med mindst 2 i dansk og matematik og dermed består afgangseksamen. Alligevel var der i 2019 knap 8.800 afgangselever – svarende til hver ottende – der ikke havde mindst ét 2-tal i dansk og matematik, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Samtidig peger analysen på, at der er store regionale forskelle. Flere steder på Syd- og Vestsjælland er andelen af elever uden 2 i dansk og matematik dobbelt så højt som i hovedstadsområdet og Midtjylland. Analysen bygger på registerdata fra Danmarks Statistik.

Coronakrisen har gjort endnu flere seniorer langtidsledige

Selv om der mangler medarbejdere som aldrig før i de fleste brancher, hænger de 60-64-årige stadig i bremsen, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. I den aldersgruppe er 41 procent af de arbejdsløse langtidsledige – hvilket vil sige, at de har været ledige i mere end 80 procent af tiden det seneste år. Ser man på hele den ledige del af arbejdsstyrken, er 31 procent langtidsledige. Analysen bygger på tal fra efteråret 2021 og følger tendenserne før coronakrisen, hvor 25 procent af de 60-64-årige var langtidsledige. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her