Gå til hovedindhold
Arbejdsmarkedspolitik
Arbejdsmiljø
Beskæftigelse

Dyster analyse: Velfærden er truet af mangel på arbejdskraft

En ny analyse fra KL viser, at den offentlige sektor får behov for cirka 44.000 ekstra medarbejdere frem mod 2030, hvis vi vil fastholde serviceniveauet i velfærdsstaten. Hvis man samtidig skal opretholde væksten i den private sektor, så mangler der om otte år 90.000 personer på arbejdsmarkedet.

På Kommunaløkonomisk Forum havde KL inviteret professor Philip J.H. Schröder fra Aarhus Universitet til at give et bud på, hvordan rekrutteringsudfordringen ser ud. Foto: Lars Horn

13. 01. 2022 - kl. 10:34
Tekst af Thomas Kokholm

I dag torsdag offentliggør KL en analyse, der tegner et meget alvorligt billede af rekrutteringsudfordringen. Allerede nu har man i den offentlige sektor store problemer med at få besat stillinger. Det gælder især indenfor sundhed, omsorg og pleje. Ifølge analysens fremskrivning bliver udfordringen meget større frem mod 2030.

Analysen viser, at den offentlige sektor får behov for cirka 44.000 ekstra medarbejdere frem mod 2030, hvis vi ønsker at fastholde det nuværende serviceniveau, når demografien udfordrer os.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her