Gå til hovedindhold
Ældre
Social
Sundhed

Restriktioner er snart fortid, men på ældreområdet er der stadig brug for mundbind og coronapas

Selvom størstedelen af de nuværende coronarestriktioner snart ophæves, opfordrer Social- og Ældreministeriet til, at der stadig bruges coronapas og mundbind på social- og ældreområdet.

Foto: Colourbox

27. 01. 2022 - kl. 12:58
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Fra den 1. februar vil de nuværende coronarestriktioner på social- og ældreområdet være fortid, og der vil ikke længere være krav om, at besøgende skal vise coronapas eller bære mundbind. På baggrund af Epidemikommissionens indstilling opfordrer Social- og Ældreministeriet dog til, at man på plejehjem og sociale tilbud så vidt muligt fortsætter med at vise coronapas og bære mundbind. Derudover opfordrer ministeriet til, at der fortsat er fokus på at teste både ansatte i ældreplejen og på sociale tilbud samt besøgende.

– Vi står et rigtig godt sted, og det er glædeligt, at vi så småt kan vende tilbage til en mere normal hverdag. Men smittetallene er høje, og vi ved, at øgede genåbning kan føre til højere smittetal. Det er derfor meget vigtigt, at vi fortsat skærmer vores ældre og sårbare borgere mod corona, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse og fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her