Gå til hovedindhold

Rudersdal søger hjælp hos borgerne i nyt udvalg, der skal sikre hænder til velfærd

Et opgaveudvalg med syv eksterne medlemmer skal komme med anbefalinger, som kan sikre rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på de store velfærdsområder.

Rudersdal Kommune håber, at borgerne kan komme med nye bud på, hvordan rekrutteringsudfordringerne kan løses. Foto: Colourbox

03. 06. 2022 - kl. 11:03
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

I Rudersdal Kommune kan de også mærke manglen på arbejdskraft. Navnlig på daginstitutionsområdet og på social- og ældreområdet mangler kommunen kompetente medarbejdere. Derfor har kommunalbestyrelsen nedsat et midlertidigt opgaveudvalg, hvor syv politikere sammen med syv eksterne medlemmer, skal arbejde med rekruttering og fastholdelse de næste fire år.

– Personaleudfordringer løses typisk gennem økonomiudvalget, men med et §17, stk. 4- udvalg kan vi arbejde på en anden måde. Vi kan tage civilsamfundet, eksperter og organisationer med ind i udvalgsarbejdet og få et andet blik på, hvilke nye veje vi kan gå, når vi skal håndtere den her udfordring, siger Birgitte Schjerning Povlsen (K), der er formand for det nye udvalg.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her