De kommunale medarbejdere er blevet ældre | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Beskæftigelse

De kommunale medarbejdere er blevet ældre

Der er kommet flere medarbejdere over 50 år på det danske arbejdsmarked, og det gælder også den statslige, regionale og ikke mindst kommunale sektor, hvor udviklingen er mest markant, viser tal fra Danmarks Statistik.

Der er kommet flere beskæftigede over 50 år på det danske arbejdsmarked, og i det offentlige er udviklingen mest markant i den kommunale sektor. Foto: Colourbox

08. 06. 2022 - kl. 10:42
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Danskerne bliver ældre, og det kan også ses på beskæftigelsen i det offentlige. Medarbejderne i både den statslige, regionale og kommunale sektor, er således også blevet ældre, viser tal fra Danmarks Statistik. Udviklingen har dog været mindst i den statslige sektor, hvor andelen af beskæftigede over 50 år fra 2010 til 2020 er steget fra 36,9 procent til 37,2 procent. Omvendt har udviklingen været mest markant i den kommunale sektor, hvor andelen af medarbejdere over 50 år er steget fra 35,5 procent til 38,8 procent i samme periode.

– Der er generelt en tendens til, at folk bliver lidt længere på arbejdsmarkedet end tidligere, men udviklingen inden for den kommunale sektor er mere markant, end den man ser andre steder, siger chefkonsulent i Danmarks Statistik Pernille Stender i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her