Gå til hovedindhold
Økonomi
KL
Økonomiaftale

Borgmestre jubler over flere penge til pulje

Både Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) er meget begejstrede for, at særtilskudspuljen til økonomisk hårdt trængte kommuner er blevet hævet med økonomiaftalen.

Tonni Hansen (SF) og Holger Schou Rasmussen (S) glæder sig over, at særtilskudspuljen er blevet hævet med 250 millioner kroner. Foto: Langeland Kommune og Lolland Kommune

10. 06. 2022 - kl. 10:53
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

250 millioner kroner. Så mange bliver penge særtilskudspuljen, hvorfra kommuner, der er hårdt pressede på økonomien, kan søge tilskud, hævet med til næste år som følge af økonomiaftalen mellem KL og regeringen. Og det er noget, der vækker begejstring på Langeland, hvor Tonni Hansen (SF) er borgmester.

– Det er jeg rigtig, rigtig glad for. Det er svært at sige, hvad det kommer til at betyde for Langeland, for puljen er jo ikke udmøntet endnu, men det er klart, at Langeland og Lolland kommuner skiller sig ud som særligt vanskeligt stillede kommuner, så jeg har selvfølgelig en klar forventning om, at Langeland bliver tilgodeset i et vist omfang, når puljen er hævet så meget, siger Tonni Hansen, der også glæder sig over, at de 250 millioner kroner ekstra er fundet ved finansiering både fra staten og landets øvrige kommuner, som giver henholdsvis 150 og 100 millioner kroner til puljen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her