13 | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

13

8 resultater

Klagenævn ophæver lidt for smart lokalplan

Byråd
Jura

Man kan ikke gøre som flertallet i Ringkøbing-Skjern - at vedtage en lokalplan med det formål at erstatte den af en anden, fastslår Planklagenænvet.

Udvalg i Skive giver 100.000 kroner til at undersøge mystisk lugt

Byggeri
Forebyggelse

En mystisk tjærelugt på en uddannelsesinstitution har fået social-, sundheds- og forebyggelsesudvalget i Skive Kommune til at give 100.000 kroner til en undersøgelse af byggeriet.

14 byer videre i kampen om frie bymidter

Byudvikling
Folketinget

Et flertal af Folketingets partier er enige om at give flere byer mulighed for at blive en del af forsøgsordningen for frie bymidter.

Kafferister ønsker, at Bornholm bliver selvforsynende med energi fra havvind

Teknik

Enhedslisten har usædvanligt meget vind i sejlene på Bornholm. Helle Munk Ravnborg (EL) ser også gerne mere vind i møllevingerne. Hun har lokalt og globalt udsyn og er initiativtager til en plan for en lokalejet havvindmøllepark, der kan forsyne borgere og virksomheder, som hendes eget kafferisteri, med bæredygtig energi.

Langeland kan ikke forlænge konstitueringer og må ansætte tre skoleledere

Skole

Langeland Kommune kan efter lovgivningen ikke forlænge konstitueringen for tre skoleledere og er derfor tvunget til at ansætte, selvom stillingerne måske snart skal nedlægges.

Nye fælles anbefalinger for rengøring hos ældre

KL
Sundhed
Ældre

KL og FOA går sammen om en række anbefalinger for rengøring på ældreområdet, der skal sikre bedre forudsætninger for ældres helbredstilstand.

Byrådsmedlem bliver ikke sigtet i sag om nøgenbilleder

Byråd
Jura

Tidligere byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Nyborg, Jesper Nielsen, bliver ikke sigtet for at forsøge at købe nøgenbilleder af 17-årig.

Tårnby vil have kompensation for københavnske foreningsmedlemmer

Økonomi
Fritid
Idræt

En tredjedel af foreningsmedlemmerne i Tårnby har bopæl i København. Efter knap tre års dialog mellem de to kommuner, foreslår Tårnby nu kompensations for foreningsmedlemmerne.