En kommunaldirektør må forandre sig med tiden | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Ledelse
Administration

En kommunaldirektør må forandre sig med tiden

Politikerne og udfordringerne forandrer sig. Derfor kræver det at være kommunaldirektør også, at de kommunale topchefer følger med udviklingen. Presset og kravene er blevet større fra flere sider, lød det under debat om kommunaldirektørernes rolle på Folkemødet.

Arne Ullum, NB Medier, Christine Brochdorf, kommunaldirektør i Egedal Kommune, Stine Johansen, kommunaldirektør i Helsingør Kommune, Tomas Therkildsen, administrerende direktør i DJØF og Lisbeth Knudsen, strategidirektør på Altinget og Mandag Morgen, debatterede kommunaldirektørens rolle på Folkemødet, som finder sted på Bornholm. Foto: Morten Kaiser

17. 06. 2022 - kl. 10:42
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Arbejdskraftmangel, som vil udfordre vores velfærdsidealer, et krydspres mellem politikere, borgere og medier, frisætning af kommunerne, som kræver mere af kommunalpolitikerne og den grønne omstilling og digitaliseringen, som kræver stærkt politisk lederskab.

Nogenlunde sådan ridsede Lisbeth Knudsen, strategisk direktør for Altinget og Mandag Morgen, de nye udfordringer for kommunerne og dermed de kommunale topchefer op under en debat om kommunale topchefers nye roller i nye tider på Folkemødet. Og ifølge Tomas Therkildsen, administrerende direktør i DJØF, bliver der stillet store krav til kommunernes øverste chefer.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her