Manglen på arbejdskraft truer: Har Odense fundet løsningen? | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Beskæftigelse
Social

Manglen på arbejdskraft truer: Har Odense fundet løsningen?

Manglen på arbejdskraft er så massivt et problem, at det hellere skulle have været løst i går end i morgen, lød det under debat på Folkemødet. Men Odense har måske taget hul på at få flere medarbejdere i social- og sundhedssektoren til at arbejde flere timer.

aft på Folkemødet, hvor Odense Kommune kunne dele en succeshistorie. Foto: Line Oxholm

17. 06. 2022 - kl. 16:33
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der mangler sygeplejersker, pædagoger, social- og sundhedsmedarbejdere og lærere. Og problemet blev kun værre. Sådan lød oplægget fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, da forsknings- og analysecentret holdt debat om manglen på arbejdskraft på Folkemødet.

– Vi er nødt til at finde andre løsninger end at stjæle arbejdskraft fra hinanden. Vi oplever faldende søgning til velfærdsuddannelserne, vi ser et ret stort frafald på uddannelserne, og en del af de nyuddannede, der kommer ud på arbejdsmarkedet, bliver ramt af praksischok, og der er et udfordrende arbejdsmiljø, ridsede Mona Larsen, forsker ved VIVE op.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her