Gå til hovedindhold
Klima
Energi

En fælles huskeseddel kan sætte den grønne omstilling i gang

Prioriteringerne i de mange gode initiativer, der er i gang omkring den grønne omstilling, og borgernes modstand mod energiprojekter er de største dilemmaer, borgmestrene står over for, når kommunerne skal lykkes med den grønne omstilling.

Borgmestrenes grønne dilemmaer var til debat på Folkemødet. Foto: Line Oxholm

18. 06. 2022 - kl. 13:47
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er mange tilbud på borgmestrenes skriveborde for tiden. Tilbud om solcelleparker, vindmøller, power-to-x-anlæg, biogasanlæg og mere. Og en af de største udfordringer for borgmestrene er at prioritere mellem de mange gode initiativer. Det fortalte Guldborgsunds borgmester Simon Hansen (S), da han sammen med Køge-borgmester Marie Stærke (S), borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S) og administrerende direktør i Cerius og Radius Elnet, Jens Fossar Madsen, og direktør for byudvikling i Cowi, Karin Thuesen Pedersen, debatterede borgmestrenes grønne dilemmaer hos Greater Copenhagen på Folkemødet.

– Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe Guldborgsund Kommune til at blive grønnere. Men hvordan får vi prioriteret i alt det, og hvordan finder vi ud af, hvad der er det rigtige blandt alle de projekter? Det er klart det største dilemma, sagde Simon Hansen, mens Steen Christiansen bakkede op. Han bekymrer sig også om, at den grønne omstilling ikke skal blive en kamp mellem land og by.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her