Rudersdal-direktør hjemsendt mens klagesager undersøges | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Dagtilbud
Administration
Navne

Rudersdal-direktør hjemsendt mens klagesager undersøges

Direktør i Rudersdal, Henning Bach Christensen, er blevet hjemsendt, indtil undersøgelse om ulovlig praksis for håndtering af klager i skolevisitationsudvalget.

Direktør i Rudersdal, Henning Bach Christensen er fritaget for tjeneste og hjemsendt med løn, mens en uvildig undersøgelse om klagesager i flere forvaltninger foretages. Foto: Rudersdal Kommune

21. 06. 2022 - kl. 12:29
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

I marts blev Poul Schmidt/Kammeradvokaten bedt om at undersøge kommunens PPR-afdeling. Det skulle undersøges om afdelingen har haft en ulovlig praksis for håndtering af klager fra borgere i afgørelser i Skolevisitationsudvalget i de seneste to år. I juni blev undersøgelsen så udvidet, efter der blev fundet eksempler på sager på dagtilbudsområdet og blandt skolebehandlingssager. Det skrev Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi er i løbende dialog med Kammeradvokaten. Der tegner sig desværre et billede, der er mere kritisabelt end normalt i tilsvarende undersøgelser. Derfor har vi valgt at udvide undersøgelsen, så vi skaber sikkerhed for, at vi ikke har overset noget. Jeg finder det afgørende, at vi nu får et fuldstændigt overblik over praksis, så familier med sårbare børn kan have tillid til at samarbejdet med kommunen foregår respektfuldt og på et fuldkomment lovligt grundlag i fremtiden, sagde borgmester Ann Sofie Orth (K) i pressemeddelelsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her