Gå til hovedindhold
Ældre
Administration

Optimering af den kommunale ruteplanlægning er med til at fremtidssikre hjemmeplejen

.

28. 06. 2022 - kl. 11:51
Tekst af Admin User, umbraco@cabana.dk

Den kommunale ældrepleje er en central del af det danske velfærdssamfund, men den er udfordret af, at man på den ene side skal øge effektiviteten, og på den anden side skal øge kvaliteten og sikre mere kontinuitet for borgeren og et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Det giver et naturligt pres på planlægningsopgaven, som bliver mere og mere kompleks og den daglige sammenhæng mellem kapacitet og behov er svær at ramme på grund af manglende adgang til de rigtige data og dårlige planlægningsprocesser.

Hvis man for alvor skal sørge for, at trygheden stiger for de ældre, så er man nødt til at skabe det reelle overblik. Det har flere kommuner indset nu, og i arbejdet med dem oplever vi, at en mere struktureret planlægning har øget den tid, som borgerne får i reelt samvær ansigt til ansigt med en plejer (ATA-tiden) med 20 procent og har reduceret vikarforbruget helt op til 60 procent. Positive sideeffekter har desuden været øget borgerkontinuitet, øget gennemsigtighed i planlægning og drift, en jævn fordeling af arbejdsbyrden henover dagen og ugen samt en modnet organisation, hvor der er et større ledelsesansvar for den samlede leverance af plejeindsatsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her