Gå til hovedindhold

Ny Viden: 100.000 husstande kan få gavn af virksomheders overskudsvarme

Ny Viden handler denne gang om fjernvarme, ældrepleje og partnervold. Tip til ny forskning, undersøgelser og rapporter modtages gerne på viden@kl.dk.

Mange af de nye fjernvarmekunder kan få gavn af overskudsvarme fra industrien. Foto: Colourbox

03. 05. 2022 - kl. 10:52
Tekst af Mads Brandsen

100.000 husstande kan få gavn af virksomheders overskudsvarme

Når naturgassen skal udfases i Danmark, kan overskudsvarmen fra virksomheder være en del af løsningen i omstillingen. Her er et uudnyttet potentiale på 60 procent, påpeger en analyse, som Rambøll har lavet for Dansk Industri. Rapporten peger på, at lokale samarbejder om at udnytte overskudsvarmen er vejen frem, og at der er brug for en statslig taskforce, som sikrer koordinationen på tværs af statslige myndigheder. Den kan også vejlede virksomheder, fjernvarmeselskaber og kommuner, lyder forslaget.

Tværfaglige ældre-teams sætter borgeren i centrum

Både borgerne og samarbejdet mellem de forskellige faggrupper har stor gavn af, at ældreplejen arbejder i tværfaglige grupper. Det skaber kontinuitet i kontakten med borgerne og er en fordel, når det kommer til at opspore begyndende sygdom tidligt. Det konkluderer en ny rapport fra VIVE – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Rapporten peger dog også på, at en monofaglig organisering har visse fordele, når det kommer til rekruttering og fastholdelse, og at den ydermere bidrager bedst til den faglige sparring og det faglige fællesskab mellem faggrupperne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her