Gå til hovedindhold
Folketinget
Digitalisering
Velfærd

Digitalisering skal frigive 10.000 medarbejdere i det offentlige

Regeringen vil sikre Danmarks digitale fremtid med en ny strategi for digitalisering. Den indeholder 61 initiativer. Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) er potentialet enormt. Blandt andet kan der frigøres 10.000 arbejdspladser i det offentlige. Til gengæld er implementeringsopgaven også enorm, og hvordan sikrer vi de medarbejdere, der skal gøre det, spørger erhvervslivet.

Regeringen har præsenteret deres bud på digital fremtid for Danmark flankeret af erhvervslivet. Fra venstre Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv, Rikke Hougaard Zeberg, DI, Jim Hagemann Snabe, finansminister Nicolai Wammen (S), forsvarsminister Morten Bødskov (S), Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og administrerende direktør i Microsoft Nana Bule. Foto: Thomas Kokholm

05. 05. 2022 - kl. 12:27
Tekst af Thomas Kokholm

Digitalisering er nærmest svaret på alt. Den grønne omstilling, mere velfærd, arbejdskraftudfordring, vækst i erhvervslivet og så videre. Det er i hvert fald det indtryk, der står tilbage, efter tre ministre flankeret af erhvervslivets organisationer torsdag morgen præsenterede regeringens udspil Danmarks Digitaliseringsstrategi. Strategien indeholder 61 ambitiøse initiativer, der blandt andet skal øge den digitale sikkerhed og understøtte danskernes og virksomhedernes digitale kompetencer.

– Opgaven er at sikre, at Danmark er i den internationale superliga, når det gælder digitalisering. Til gavn for borgerne, til gavn for virksomhederne, til gavn for hele det danske samfund, sagde finansminister Nicolai Wammen (S).

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her