16 | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

16

6 resultater

Minister ikke overbevist om KL’s ungeudspil

Skole
Dagtilbud
Folketinget

Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), ser positivt KL’s nye ungeudspil, men er ikke overbevist om en af de væsentlige pointer, der omhandler 10. klasse. Det kom frem i en samtale med Thomas Gyldal Petersen (S) og Morten Thiessen (K) på KL’s Børn og Unge Topmøde.

KL vil droppe uddannelsespligt til unge

Uddannelse
Skole
Arbejdsmarked

Uddannelsespålægget skal droppes, så unge kan tage et job før en uddannelse. Sådan lyder en af anbefalingerne i KL’s ungeudspil, der har til formål at få flere unge til at tage en uddannelse eller få et job.

Partier er parate til at diskutere uddannelsespålæg

Arbejdsmarked
Uddannelse

KL har i sit ungeudspil foreslået, at uddannelsespålægget droppes. Det får en lunken modtagelse hos både Socialdemokratiet og Venstre, som dog gerne vil diskutere forslaget, mens Radikale Venstre, Enhedslisten og SF er mindre forbeholdne.

Slagelse finder besparelser for 115 millioner i årets budget

Økonomi
Budget
Økonomistyring

Slagelse har genåbnet budgettet for 2022, og nu er fire partier enige om en ny budgetaftale, der indeholder besparelser for 115 millioner kroner. Det skal bringe kommunens økonomi på ret kurs.

Forslag forkastet: Borgmestre beholder honorar for bestyrelsesarbejde

Byråd
Folketinget
Økonomi

Et flertal i Folketinget forkastede forslag om, at borgmestre, rådmænd og regionsrådsformænd ikke skal modtage honorar for bestyrelsesarbejde og mellemkommunalt arbejde.

Han kører på rugbrød, pedalkraft og vindkraft

Byråd
Transport
Energi

Jens Peter Hansen arbejder for flere vindmøller på land, og han tager som regel cyklen fra Randers til møde i København. Mange af hans holdninger kan bruges i Alternativet, men nu er han altså Venstremand og neogeneralist med plads i Randers byråd.