KL vil droppe uddannelsespligt til unge | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Uddannelse
Skole
Arbejdsmarked

KL vil droppe uddannelsespligt til unge

Uddannelsespålægget skal droppes, så unge kan tage et job før en uddannelse. Sådan lyder en af anbefalingerne i KL’s ungeudspil, der har til formål at få flere unge til at tage en uddannelse eller få et job.

Flere unge skal have en uddannelse eller et job. Derfor foreslår KL i et nyt ungeudspil, at uddannelsespålægget skal droppes, og at 10. klasse skal tænkes helt om. Foto: Colourbox

16. 05. 2022 - kl. 13:07
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er for mange unge, der hverken får en uddannelse eller et job. KL vil gentænke vejen til uddannelse og job, og i et nyt ungeudspil foreslås både uddannelsespålægget droppet og 10. klasse lavet markant om.

– Vi sætter med det her udspil en klar politisk retning fra kommunernes side. Det her er en opgave, vi er klar til at påtage os, og vi håber, at udspillet vil blive taget vel og konstruktivt imod på Christiansborg, siger Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S), formand for KL’s arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalget, om udspillet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her