Partier er parate til at diskutere uddannelsespålæg | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Uddannelse

Partier er parate til at diskutere uddannelsespålæg

KL har i sit ungeudspil foreslået, at uddannelsespålægget droppes. Det får en lunken modtagelse hos både Socialdemokratiet og Venstre, som dog gerne vil diskutere forslaget, mens Radikale Venstre, Enhedslisten og SF er mindre forbeholdne.

Flere partier på Christiansborg vil gerne diskutere KL's forslag om at droppe uddannelsespålægget. Foto: Hung Tien Vu

16. 05. 2022 - kl. 13:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Man skal ikke tvinge unge til uddannelse og for nogle kan det at få et job være en god vej i livet. Sådan lyder budskabet fra KL, der i et nyt ungeudspil foreslår uddannelsespålægget droppet.

– Det vil gøre samtalen om uddannelse nemmere, fordi der ikke er truslen om tvang i den anden ende. Det vil også give bedre mulighed for at finde ud af, hvad der er den rette vej for den enkelte. Vi skal tilskynde de unge på en ærlig og kærlig måde, og hvis hele denne her fremdriftstænkning, som har været det herskende paradigme det seneste årti, var den evige lyksalighed for de unge, så havde vi nok ikke set de mistrivselsproblemer, vi ser, blandt de unge, siger Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense og formand for KL’s arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, om forslaget.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her