Slagelse finder besparelser for 115 millioner i årets budget | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Økonomi
Budget
Økonomistyring

Slagelse finder besparelser for 115 millioner i årets budget

Slagelse har genåbnet budgettet for 2022, og nu er fire partier enige om en ny budgetaftale, der indeholder besparelser for 115 millioner kroner. Det skal bringe kommunens økonomi på ret kurs.

Der er fundet besparelser for 115 millioner kroner i Slagelse. Foto: Colourbox

16. 05. 2022 - kl. 12:54
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Sidste år brugte Slagelse Kommune over 100 millioner kroner mere på service, end aftalen mellem staten og kommunerne tillader. Nu er Radikale Venstre, SF, Konservative og Venstre så blevet enige om en ny budgetaftale for 2022, som indeholder besparelser på 115 millioner kroner på driften. Det sker, efter kommunens økonomi har været på så faretruende kurs, at Slagelse risikerede at blive sat under administration af Indenrigsministeriet.

– Forslaget er skabt på baggrund af en omfattende proces, hvor fagudvalg, hele den kommunale organisation, involverede borgere, brugerbestyrelser, foreninger med flere har været inddraget. Høringsprocessen har været kort, men på trods af denne er der modtaget flere hundrede gode og seriøse høringssvar, skriver de fire partier i en fælles pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her